Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ломбарди подаватимуть звітність в електронній формі

12 листопада 2018, 11:48
467
0
Автор:
Реклама

Нацкомфінпослуг оновила порядок складання та подання звітності у вигляді електронних документів ломбардів.

Відповідне розпорядження від 18.09.2018 року № 1636 "Про затвердження Змін до Порядку складання і представлення звітності ломбардами в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг" набуде чинності з дня офіційної публікації.

Ломбарди подаватимуть звітність у електронній формі з використанням веб-інтерфейсу доступу до спеціалізованого програмного забезпечення, який розміщений на офіційному сайті Нацкомфінпослуг.

Обов'язковими реквізитами звітності ломбарду будуть кваліфіковані електронні підписи керівника і головного бухгалтера ломбарду.

Звітність має бути відправлена з накладеними кваліфікованими електронними підписами керівника і головного бухгалтера і з додаванням кваліфікованої електронної позначки часу у автоматичному режимі у базі даних ПО, засобами якого складається і подається в Нацкомфінпослуг звітність.

Датою подання звітності є остання з дат:

- дата відправлення звітності ломбарду, зафіксована у базі даних спеціалізованого програмного забезпечення, засобами якого складається та подається до Нацкомфінпослуг звітність ломбарду;

кваліфікована електронна позначка часу, додана до останнього кваліфікованого електронного підпису керівника або головного бухгалтера ломбарду.

Строки та обсяги звітності встановлює Нацкомфінпослуг.

Якщо в останній день строку подачі звітності виникнуть технічні проблеми з доступом ломбарду до ПЗ, засобами якого подається звітність, останнім днем подання такої звітності вважається робочий день, що йде за днем усунення вказаних технічних обставин.

Підтвердженням наявності таких технічних проблем та їх усунення є оприлюднення на офіційному сайті Нацкомфінпослуг відповідних інформаційних повідомлень.

Достовірність та повнота річної фінансової звітності ломбарду повинні підтверджуватися суб'єктом аудиторській діяльності, який відповідно до законодавства має право проводити обов'язковий аудит фінансової звітності і внесений в Реєстр аудиторів.

В строк до 1 червня року, що йде за звітним, ломбарди подають до Нацкомфінпослуг аудиторський звіт про проведення обов'язкового аудиту річної фінансової звітності.

Ломбард подає аудиторський звіт в формі документа на папері при цьому датою подачі аудиторського звіту вважається:

- під час подання документів безпосередньо до Нацкомфінпослуг - дата проставлення відмітки Нацкомфінпослуг про отримання документів;

- під час надходження аудиторського звіту поштою - дата відбитка календарного штемпеля або відмітка про прийняття поштового відправлення оператором поштового зв'язку, що обслуговує відправника.

Звітність ломбарду вважається недостовірною, якщо:

- показники фінзвітності суперечать показникам звітності, поданної ломбардом до Нацкомфінпослуг;

- звітність містить розбіжності в інформації щодо показників цієї звітності, що містяться у різних формах, у тому числі у разі якщо інформація, відображена у звітних даних на кінець звітного періоду, не відповідає інформації на початок наступного звітного періоду за відповідними показниками, з урахуванням поданої ломбардом коригуючої звітності.

Нагадаємо, 7 листопада вступив в силу Закон про електронні довірчі послуги

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини