Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Державні банки мають за півроку сформувати незалежні наглядові ради

9 листопада 2018, 14:16
486
0
Автор:
Реклама

Рада підтримала вдосконалення механізмів функціонування фінансового сектору.

Відповідний Закон N 2491-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функціонування фінансового сектору в Україні» набере чинності 10 листопада, крім положень щодо особливостей формування та функціонування наглядової ради державного банку, які набирають чинності через три місяці з дня його опублікування (10 лютого 2019 року).

Законом врегульовано систему корпоративного управління державних банків, зокрема, передбачено, що наглядова рада державного банку складається з дев'яти членів, з яких шість членів має бути незалежними, а три члени - представниками держави пропорційно від Президента, Кабінету Міністрів і Верховної Ради.

Також визначається перелік критеріїв, яким мають відповідати незалежні члени наглядової ради і представники держави в наглядовій раді держбанку.

Крім того, Законом усуваються перешкоди ФГВФО реалізувати покладені на нього Законом обов'язки в частині завершення процедури ліквідації банку і припинення банку як юридичної особи при нульовому ліквідаційному балансі, а також унормовано питання включення ФГВФО до переліку неприбуткових організацій для збільшення об'ємів відшкодування Фондом кредитів Мінфіну і НБУ.

Згідно із Законом Кабміну доручено протягом шести місяців сформувати незалежні наглядові ради державних банків «Ощадбанк» та «Укрексімбанк», а Приватбанку - у строк до 30 квітня 2019 року.

Нагадаємо, Закон на базі проекту № 8331-д було прийнято на ранковому засіданні ВР 5 липня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини