Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Незаконно передані лісові землі намагаються повернути державі

9 листопада 2018, 11:00
402
0
Автор:
Реклама

Генеральна прокуратура повідомляє, що без згоди власника - Кабінету Міністрів України, і постійного користувача - державного підприємства «Київське лісове господарство», без зміни цільового призначення та розроблення проектної документації, використавши бланки державних актів на землю, фізособи протиправно оформили право власності на земельні ділянки державного лісового фонду площею 23,8 га вартістю понад 135 млн грн, розташовані в смт Козин Обухівського району Київської області, із зазначенням іншого цільового призначення - для індивідуальної житлової забудови.

У подальшому всі ділянки одночасно були відчужені за договорами дарування одній фізособі.

Незважаючи на правомірність доводів прокурора про незаконність вибуття землі із державної власності та постійного користування державного підприємства, суди трьох інстанцій у задоволенні позову відмовили із застосуванням строків позовної давності.

Генеральна прокуратура України подала заяву до Верховного Суду України про перегляд судових рішень у цій справі за правилами цивільного процесуального законодавства, які діяли до 15 грудня 2017 року.

Велика Палата Верховного Суду, погодившись з доводами прокурора, 31 серпня 2018 року скасувала незаконні рішення судів попередніх інстанцій, а справу направила на новий розгляд до суду першої інстанції.

Зверніть увагу, що убезпечити свою землю можна контролюючи реєстраційні дії щодо свого майна. У цьому вам допоможе SMS-маяк Земля, який забезпечує інформування про початок і перебіг реєстраційної процедури щодо земельних ділянок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини