Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Товарні біржі перевірятимуть не частіше одного разу на рік

6 листопада 2018, 12:31
199
0
Автор:
Реклама

Мінекономрозвитку затвердило Критерії, за якими оцінюється рівень ризику суб'єктів финмониторинга, з метою формування планів перевірок.

Відповідний наказ від 25 вересня 2018 року № 1368 набув чинності 6 листопада.

Дія цих Критеріїв поширюється на товарні та інші біржі, які проводять фінансові операції з товарами. Їх ризики бути використаними з метою легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом оцінюються за наступними критеріями:

- тривалість (строк) здійснення діяльності з організації біржової торгівлі на товарному ринку;

- наявність фактів порушень законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення;

- наявність відокремлених підрозділів (філій, інших підрозділів суб'єкта).

За результатами оцінки встановлюється низький, середній або високий ризик.

До суб'єктів з низьким ризиком належать суб'єкти, які здійснюють діяльність більше 5 років, не порушили за останні три роки законодавство про фінмоніторинг та не мають філій. Перевірки суб'єктів, що мають низький рівень ризику, проводяться не частіше одного разу на три роки.

Суб'єктами з високим ризиком є біржі, які на товарному ринку менше трьох років або мають за рік два і більше порушень або у яких є більше трьох філій. Таких суб'єктів фінмоніторингу перевірятимуть не частіше одного разу на рік.

До суб'єктів з середнім ризиком належать такі, які не відносяться до низького або високого рівня ризику. Такі суб'єкти перевіряються не частіше одного разу на два роки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини