Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держреєстратора судитимуть за підміну кадастрових даних

1 листопада 2018, 17:05
555
0
Автор:
Реклама

Київська місцева прокуратура №10 скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього кадастрового реєстратора, яка підозрюється у знищенні інформації про законного власника земельної ділянки та розділі її між іншими людьми.

Слідством встановлено, що у 2016 році державний кадастровий реєстратор Управління Держгеокадастру у Києво-Святошинському районі Київської області, діючи в інтересах третіх осіб, внесла до Національної кадастрової системи відомості про поділ земельної ділянки загальною площею 6 га, що на той час перебувала під арештом.

Внаслідок таких дій кадастрові дані про вказану ділянку, а також інформація про її законного власника, були знищені, натомість створено 45 земельних ділянок з іншими кадастровими номерами та власниками.

За результатом розслідування колишньому державному реєстратору оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК. За вчинене зловмисниці загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

На даний час слідство у кримінальному провадженні завершено. Спірну земельну ділянку повернуто законному власнику, а обвинувальний акт відносно держреєстратора направлено до Святошинського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Звертаємо вашу увагу, що відстежувати реєстраційні дії відносно своєї землі можна за допомогою зручного сервісу SMS- маяк Земля, який дозволяє оперативно дізнатися про початок та хід реєстраційної процедури стосовно земельних ділянок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини