Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Застарілий житловий фонд не полишають надії реконструювати

30 жовтня 2018, 14:05
233
1
Автор:
Реклама

Мінрегіон завершує роботу над новим законопроектом, який має дати змогу на практиці розпочати комплексну реконструкцію кварталів застарілого житлового фонду, зокрема об'єктів інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, нове будівництво та створення безбар'єрного середовища на цих територіях.

Міністерство вже опрацювало зауваження та проблемні питання, які містяться в чинному законі. Йдеться, приміром, про питання згоди мешканців на відселення при реконструкції, компенсацію.

Згідно з розроблюваним законопроектом запропонована згода на проведення реконструкції застарілого житла повинна складати не менше 75 % мешканців будинку. «Цю норму ми ще будемо обговорювати, адже це питання одне із ключових. Зараз у діючому законі прописана обов'язкова згода 100 % жителів будинків на проведення майбутньої реконструкції. Проте у реальних умовах сьогодні це практично неможливо», - пояснив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Які будинки підлягатимуть знесенню або заміні та реконструкція яких неможлива без відселення, визначатиметься на підставі проектної документації на реконструкцію, що пройшла відповідну процедуру обговорення та затвердження.

Передбачається, що мешканці таких будинків мають відселятися, як основний варіант, у стартові будинки у межах кварталу (мікрорайону), що реконструюється. Крім цього, розглядається можливість тимчасового переселення у маневровий фонд і в інші рівноцінні житлові приміщення в багатоквартирних будинках, зокрема і вторинного ринку (за згодою).

Пропонувалося також, щоб відселення відбувалося в межах кварталу чи мікрорайону, або в суміжні чи інші квартали в межах населеного пункту за обов'язковою згодою мешканців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини