Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні банківські документи стануть більш захищенішими

16 жовтня 2018, 13:00
281
0
Автор:
Реклама

Нацбанк модернізував правила організації захисту електронних банківських документів із використанням засобів захисту інформації регулятора.

Відповідні зміни містить постанова Правління Нацбанку від 5 жовтня 2018 року № 106 «Про внесення змін до Правил організації захисту електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації Національного банку України», якою зазначені Правила викладено в новій редакції.

Зокрема, урегульовано використання програмно-апаратного модуля генерації ключів і передбачено застосування як носіїв ключів криптографічного захисту інформації НБУ виключно захищених носіїв інформації.

Це дасть змогу:

- оптимізувати норми Правил організації захисту електронних банківських документів з використанням засобів захисту інформації НБУ (зокрема, у частині ведення діловодства (обліку), обладнання приміщень технічними засобами охорони тощо);

- знизити ризики інформаційної безпеки під час управління ключовими даними в банках та інших установах в Україні, що використовують засоби захисту інформації НБУ.

Прийняті зміни допоможуть удосконалити та модернізувати вимоги до використання і зберігання засобів криптографічного захисту інформації НБУ банками та іншими установами в Україні, які використовують такі засоби.

Постанова № 106 набирає чинності 31 березня 2019 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини