Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні скоро запрацює система автоматичної відеофіксації порушень ПДР

4 жовтня 2018, 09:09
398
0
Автор:
Реклама

Скоро в Україні з'являться сучасні засоби визначення просторово-часових координат транспортних засобів та засобів фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху в автоматичному режимі.

Відповідна постанова про внесення змін до Технічного регламенту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, а також до переліку категорій законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що підлягають періодичній повірці прийнято на засіданні Кабміну 3 жовтня.

Контроль безпеки дорожнього руху досі міг здійснюватися виключно за допомогою засобів дистанційного вимірювання швидкості руху транспортних засобів (TruCAM або Візир).

Тепер разом з TruCAM або Візир дозволено використання засобів визначення просторово-часових координат ТЗ і засобів з функцією фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху в автоматичному режимі.

Очікується, що впровадження використання цих засобів забезпечить підвищення якості контролю за дотриманням ПДР і підвищить безпеку на дорогах. Також це матиме позитивний економічний вплив на національних виробників таких технічних засобів, у зв'язку зі збільшенням обсягів виробництва та реалізації їх продукції.

Нагадаємо, вже діє вдосконалена процедура реєстрації порушень ПДР та встановлені вимоги до системи фотофіксації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини