Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна приєднається до системи міжнародного депозитарію Clearstream у 2019 році

1 жовтня 2018, 17:37
234
0
Автор:
Реклама

Міжнародний центральний депозитарій цінних паперів Clearstream, Група Deutsche B?rse та Нацбанк працюють у напрямку відкриття доступу для іноземних інвесторів до українських державних цінних паперів через систему Clearstream. Установлення «лінку» з українським ринком (рахунка міжнародного депозитарію в депозитарії Національного банку) заплановано на I квартал 2019 року.

Це дозволить здійснювати розрахунки за всіма державними облігаціями в гривні через міжнародну систему Clearstream, збільшуючи ефективність розрахунків і водночас зменшуючи їхню вартість для інвесторів.

Очікується, що завдяки наданню доступу іноземним інвесторам до облігацій внутрішньої державної позики через Clearstream зросте попит на українські державні цінні папери. Це, своєю чергою, сприятиме підвищенню їхньої ліквідності і привабливості на міжнародних ринках. Як наслідок, український Уряд отримає переваги від розширення кола джерел довгострокового фінансування та зниження вартості боргових коштів. Це поліпшить валютну структуру держборгу і трансмісійний механізм монетарної політики Нацбанку, а також подальший розвиток ринків капіталу України.

За словами Голови Нацбанку Якова Смолія, інтеграція України до світової фінансової системи допоможе збільшити приплив іноземного капіталу до української економіки і посилити фінансову стабільність.

Щоб не пропустити найважливіше - підпишіться на наш канал у Телеграм @jurliga t.me/jurliga

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини