Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні створюють «смарт»-митницю

1 жовтня 2018, 11:00
251
0
Автор:
Реклама

ДФС презентувала концепцію "Смарт"-митниці, яка поєднує в собі усі інноваційні процеси, які вже функціонують на митницях і ще планується запровадити.

"Смарт"-митниця використовуватиме інтелектуальну систему ризиків, єдиний портал надання дозвільних документів (31 дозвільний документ), електронне декларування, контролюватиме всі ланцюги поставок, постмитний контроль і постаудит.

Митниця зможе здійснювати обмін попередньою інформацією з авіалініями, морськими лінійними агентами, Укрзалізницею, Держприкордонслужбою, NCTS - TIRepd.

Використовуватиметься відеоспостереження та відеоконтроль, зчитування номерних знаків, ваговий контроль та застосування скануючих систем.

Важливою новацією стане застосування електронного талона в пунктах пропуску через державний кордон. У талон вноситися інформація про номер і дату операції, номер транспортного засобу. Ця інформація перевірятиметься адміністрацією Держприкордонслужби, яка прочитуватиме вхідні дані з E-ticket у власну інформаційну систему, здійснювати аналіз ризиків, вносити мінімально необхідні дані для ДФСУ, проставляти відмітку "перевірено" і передавати для перевірки в ДФС.

ДФС зчитуватиме дані у власну інформаційну систему, вноситиме дані, необхідні для проведення митного контролю, здійснюватиме аналіз ризиків та проставлятиме відмітку «перевірено». За цим талоном транспортний засіб виїжджає за межі пункту пропуску.

Така процедура дозволить прискорити проведення митних процедур при перетині митного кордону.

Декларування товарів на "Смарт"-митниця здійснюватиметься за принципом "Єдиного вікна".

Впроваджується також процедура автоматизованого випуску товарів в митний режим на основі результатів застосування системи аналізу ризиків. Передбачається три канали випуску товарів по митних деклараціях:

- «зелений канал» - передбачатиме автоматизований випуск товарів за МД без здійснення додаткової перевірки документів та проведення митного огляду,

- «жовтий канал» - випуск товарів за МД здійснюватиметься після проведення документального контролю,

- «червоний канал» (найбільш ризикові операції) - після здійснення документального контролю та митного огляду.

Щоб не пропустити найважливіше - підпишіться на наш канал у Телеграм @jurliga t.me/jurliga

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини