Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Шахраї продали квартири киян за підробленими документами

27 вересня 2018, 09:09
350
0
Автор:
Реклама

Київська місцева прокуратура № 7 спільно з СБУ викрила групу осіб, які за допомогою підробних документів завоволоділи нерухомістю громадян у Києві.

Правоохоронці задокументували сім фактів заволодіння житловими приміщеннями, а в п'яти епізодах шахраї встигли продати квартири добросовісним набувачам та завоволодіти коштами від їх продажу. За попередніми оцінками сума збитку складає понад 5 млн грн.

За результатами проведених обшуків за місцем проживання фігурантів вилучені підробні документи, які встановлюють право, на об'єкти нерухомості, печатки комунальних підприємств, державних реєстраторів, нотаріусів, двох районних судів міста Києва та Мінюсту. Вилучено також більше 20 паспортів громадян України, РФ і УРСР.

На підставі постанов слідчого судді затримали двох фігурантів за підозрою в вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 УК. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також встановлюються інші епізоди злочинної діяльності цієї групи та осіб, які можуть бути причетні до вчинення злочинів.

Щоб уберегти майно від таких шахраїв власник може самостійно контролювати реєстраційні дії щодо своєї нерухомості. У цьому допоможе зручний сервіс SMS- маяк, який дозволяє оперативно дізнатися про зміни в реєстрі зручним способом: по смс, електронній пошті або в особистому кабінеті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини