Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Книга відгуків та пропозицій може зникнути з куточка споживача

26 вересня 2018, 13:00
693
0
Автор:
Реклама

Мінекономрозвитку ініціює скасування Книги відгуків та пропозицій, оскільки зараз вона не є дієвим інструментом для захисту прав і вводить споживачів в оману.

Відповідний проект постанови Кабміну про внесення змін до Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів оприлюднений для громадського обговорення. Зауваження та пропозиції приймаються до 24 жовтня за адресою: 01008, Київ-8, вул. Грушевського, 12/2 або на адресу електронної пошти: vp@me.gov.ua

На думку Мінекономрозвитку, Книга відгуків та пропозицій є застарілим і неефективним для споживачів інструментом, а бізнес має віддавати перевагу іншим каналам, таким як електронні звернення, гарячі телефонні лінії, завдяки яким можна швидко отримати відповідь або відстежити статус свого звернення. Також вимога щодо ведення Книги створює зайвий тиск на добросовісний бізнес. Підприємці вимушені витрачати значні кошти на організацію виконання таких вимог (встановлення відповідального за ведення книги, забезпечення щоквартальної перевірки ведення книги, розгляд звернень, зберігання листів, підготовку звітів).

Крім того, касири будуть зобов'язані приймати без обмежень банкноти та монети усіх номіналів, які випускає у обіг НБУ (у тому числі розмінні, оборотні монети, пам'ятні та зношені банкноти та монети), які є платіжними засобами і не викликають сумніву в їх справжності та платіжности, за номінальною вартістю, а також забезпечувати наявність у касі банкнот та монет для видачі здачі (якщо їх карбування та випуск не припинені НБУ).

У разі відсутності в касі монет дрібних номіналів для видачі здачі касир зобов'язаний здійснити в розрахунковому документі заокруглення загальних сум розрахунків у порядку, передбаченому постановою НБУ від 15 березня 2018 № 25 "Про оптимізацію звернення монет дрібних номіналів".

Нагадаємо, з 1 липня діють правила заокруглення суми в чеку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини