Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антирейдерська комісія Мін’юсту повернула фермерське господарство законному власнику

25 вересня 2018, 12:41
334
0
Автор:
Реклама

Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації (Антирейдерська комісія) задовольнила скаргу фермера з Харківщини, який оскаржував у Мін'юсті перереєстрацію його фермерського господарства на інших осіб.

Комісія Мін'юсту на своєму засіданні розглянула скаргу фермера щодо перереєстрації його фермерського господарства на інших осіб, внаслідок якої сталися спроби силового захоплення підприємства. Члени Комісії дійшли висновку про порушення державним реєстратором вимог законодавства під час перереєстрації господарства «Строгого О. Ф.», саме тому ці реєстраційні дії було скасовано.

Заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова підписала відповідний наказ, яким скасовано незаконну реєстрацію, і до Єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань уже внесено відповідні зміни.

Копію наказу Мін'юсту, який відновив його право власності, було вручено власнику фермерського господарства.

Скласти та направити скаргу до Антирейдерської комісії Мін'юсту допомогло фермеру Головне територіальне управління юстиції в Харківській області.

Комісія розглянула скаргу, дотримавшись процедури, яка виписана в законі, зокрема, повідомила сторонам про те, що така скарга надійшла, а також не пізніше ніж за два дні до розгляду повідомила сторонам про призначення засідання, на якому цю скаргу розгляне. Адже через недотримання процедури суд може скасувати наказ Комісії незалежно від фактичних обставин справи.

Нагадаємо, власник може самостійно контролювати реєстраційні дії щодо своєї нерухомості. У цьому допоможе сервіс SMS-маяк, який дозволяє оперативно дізнатися про зміни в реєстрі зручним способом: через смс-повідомлення, електронну пошту або в особистому кабінеті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини