Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОСББ не повинні платити земельний податок до реєстрації прав на ділянку і прибудинкову територію

17 вересня 2018, 16:11
2543
0
Автор:
Реклама

Володілець нерухомості, розташованої на земельній ділянці, права на яку не оформлені, не повинен платити земельний податок до моменту виникнення прав на землю відповідно до запису, сформованого в державному земельному кадастрі. До цього моменту земельний податок не платиться.

Відповідні роз'яснення надані в узагальнюючій податковій консультації, затвердженій наказом Мінфіну від 6 липня 2018 року № 602.

Також роз'яснено, що права на земельну ділянку під багатоквартирним будинком і прибудинкову територію виникають у усіх співвласників (власників житлових і нежитлових приміщень) з моменту державної реєстрації прав в Державному земельному кадастрі. Безпосереднім платником земельного податку в цьому випадку буде виступати особа, щодо якої здійснено державну реєстрацію прав на земельну ділянку під будинком з урахуванням прибудинкової території (установа або організація, яка здійснює управління багатоквартирним будинком державної або комунальної власності; об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, яке є суб'єктом реєстрації відповідно до рішення співвласників), з моменту такої реєстрації прав особи на земельну ділянку.

Нагадаємо, контролювати реєстраційні дії щодо свого майна вам допоможе SMS- маяк Земля, який забезпечує інформування про початок і хід реєстраційної процедури відносно земельних ділянок. В той же час, стежити за переоформленням квартир можна, зареєструвавшись на сервісі SMS- Маяк.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини