Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За незаконний перетин межі введуть кримінальну відповідальність

6 вересня 2018, 15:00
498
0
Автор:
Реклама

За перетин державного кордону особою, яка має громадянство країни-агресора, або іншою особою в інтересах країни-агресора, національним інтересам України, що суперечать, без відповідних документів або по документах, що містять недостовірні відомості, планують передбачити кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Відповідний законопроект № 7017 "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконний перетин державного кордону" прийнято на засіданні Верховної Ради 6 вересня.

При цьому для притягнення до відповідальності не матиме значення спосіб і місце перетину кордону - у пунктах пропуску або поза ними.

Якщо особа вирішить незаконно перетнути кордон повторно або у складі групи, строк позбавлення волі складатиме від 3 до 5 років.

У разі застосування такими особами зброї при незаконному проникненні в країну їх чекає від 5 до 8 років позбавлення волі.

За словами авторів законопроекту, необхідність криміналізації цього правопорушення пов'язана з випадками, що почастішали, виявлення російських громадян на території країни, які «випадково» збилися з маршруту та загубилися на території України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини