Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстратор, що довірився шахрайці, видалив усі записи з реєстрів нерухомості

27 серпня 2018, 16:10
372
0
Автор:
Реклама

У прокуратурі Київської області повідомили про завершення досудового розслідування щодо службової особи, яка шахрайським шляхом заволоділа будівлею вартістю майже 8 млн грн.

Під процесуальним керівництвом Бориспільської місцевої прокуратури затверджено і спрямовано до суду обвинувачувальний акт за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах)  Кримінального кодексу.

Установлено, що зловмисниця, маючи право підпису від імені товариства, будучи службовою особою, шахрайським шляхом заволоділа комунальною будівлею площею понад 700 м2

Так, службовець, зловживаючи довірою державного реєстратора надала йому документи, на підставі яких з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна видалено усі записи щодо вказаної будівлі.

В подальшому товариство набуло право приватної власності на будівлю, в результаті чого остання вибула з комунальної власності територіальної громади Бориспільського району.

Обвинуваченій загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Позов місцевої прокуратури про витребування нерухомості з чужого незаконного володіння, а також про визнання недійсними ряду угод, був задоволений судом.

Щоб уберегти майно від таких зловмисників слід контролювати реєстраційні дії відносно своєї нерухомості. Наприклад, за допомогою сервісу SMS- Маяк про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатись через SMS-повідомлення, електронним листом, а також через сповіщення в кабінеті користувача. Крім того, SMS-Маяк зручний для випадків, коли угоду з нерухомістю здійснюватиме повірений від імені власника. Швидке інформування про здійснення реєстраційних дій дозволить бути в курсі укладеного правочину не зі слів партнера, а на підставі даних державного реєстру.

Усі рішення судів ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUM, створеній для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо ви ще не користуєтеся системою, то рекомендуємо замовити тестовий доступ чи придбати VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини