Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адмінсуд не може скасувати право власності на квартиру, продану шахраями

15 серпня 2018, 09:09
941
1
Автор:
Реклама

Велика Палата Верховного Суду знову зробила висновок, що спір з держреєстратором не належитьдо юрисдикції адміністративних судів.

Так, в постанові у справі № 815/6945/16 від 27 червня 2018 року роз'яснено, що позов про скасування реєстрації права власності до нотаріуса, що зареєстрував право власності на квартири, які, як стверджує позивачка, вона не продавала, повинен розглядатися за правилами ЦПК.

"З огляду на те, що реєстраційні дії, які оскаржує позивачка, вчинені на підставі правочинів, а саме договорів купівлі-продажу, які вона вважає недійсними та прийнятими з ознаками шахрайських дій невідомими їй особами, спір у цій справі не є публічно-правовим і має вирішуватися за правилами Цивільного процесуального кодексу України, з метою встановлення відповідності вказаних договорів вимогам ЦК України", - зазначено в постанові Великої Палати.

Нагадаємо, Велика Палата вже висловилася про непідвідомчість адмінсудам спорів з держреєстратором щодо переоформлення іпотеки, щодо державної реєстрації речового права за наявності в Державному реєстрі запису про державну реєстрацію обтяження у вигляді арешту на нерухоме майно.

Звертаємо Вашу увагу, що відстежувати реєстраційні дії відносно своєї нерухомості можна за допомогою зручного сервісу SMS- маяк, який дозволяє оперативно дізнатися про зміни в реєстрі зручним способом: по смс, електронній пошті або в особистому кабінеті.

Усі рішення судів ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUM, створеній для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо ви ще не користуєтеся системою, то рекомендуємо замовити тестовий доступ чи придбати VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини