Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада суддів вступилася за суддю у справі Кернеса

14 серпня 2018, 11:33
127
0
Автор:
Реклама

Рада суддів України, зібравшись 13 серпня на позачергове засідання, вирішив підкреслити неприпустимість дій, що містять ознаки втручання в діяльність судових органів. Також недопустимі публічні висловлювання посадовців органів державної влади, управління і правоохоронних органів про необхідність притягнення суддів до кримінальної відповідальності за ухвалення рішення до надання правової оцінки судовому рішенню апеляційною (касаційною) інстанціями, а діям судді - Вищою радою правосуддя. Незгода з судовим рішенням є підставою для оскарження такого рішення в процесуальному порядку в апеляційній або касаційній інстанції.

Про це йде мова в рішенні РСУ от 13 серпня 2018 року № 45.

Рада суддів України запропонував зборам суддів усіх судів вивчити і обговорити питання дотримання учасниками кримінальних процесів вимог статті 129 Конституції щодо рівності усіх учасників судового процесу перед законом і судом; підтримки публічного обвинувачення в суді прокурором.

Узагальнення і висновки із цього приводу Рада суддів України очікує отримати до 14 вересня 2018 року.

Виходячи з аналізу ситуації РСУ запропонував Раді прокурорів України, Національній асоціації адвокатів України, органам адвокатського співтовариства, Уповноваженому у справах Європейського суду з прав людини 21 вересня провести спільне засідання для обговорення питань дотримання прокурорами і адвокатами засадничих принципів судочинства і етичних норм органами, які беруть участь в здійсненні правосуддя і судових процесах.

Крім того, прес-службі Апеляційного суду Полтавської області рекомендовано забезпечити онлайн-трансляцію судового процесу у справі Кернеса.

Нагадаємо, Київський райсуд Полтави 10 серпня виніс ухвалу про закриття справи № 638/4399/15-к, оскільки дійшов висновку, що прокурори, не явившись на засідання, відмовилися підтримувати обвинувачення.

Зазначимо, що прокуратура Полтавської області відкрила провадження відносно головуючого судді за фактом винесення завідомо неправосудного рішення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини