Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У портах Дунаю можуть скасуватиь знижки до ставок портових зборів

8 серпня 2018, 17:30
170
0
Автор:
Реклама

Мінінфраструктури планує змінити умови стягування портових зборів і плат та збільшити об'єми надходжень коштів від роботи морських портів.

З цією метою розроблений проект наказу "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства інфраструктури України". Зауваження і пропозиції до проекту можна направляти до Департаменту реформування і функціонування морського і річкового транспорту Мининфраструктуры, 01135, м. Київ, проспект Перемоги, 14; stg@mtu.gov.ua до 2 вересня.

Проектом, зокрема, пропонується скасувати знижки до ставок усіх видів портових зборів при стягуванні портових зборів з суден, що заходять для виконання операцій з перевантаження транзитних вантажів до морських портів, розташованих на р. Дунай.

Також не застосовуватиметься коефіцієнт 0,8 до ставок корабельного збору для суден з умовним об'ємом до 10 тис. куб. м, що заходять до портів на р. Дунай.

Уточнюється порядок застосування знижки у розмірі 50 % від ставок причального та якірного портових зборів. Так, знижка до ставок причального та маякового збору застосовуватиметься згідно розрахунку питомої ваги транзитних вантажів у обсязі вантажів, що розвантажуються із судна. Знижка до ставок санітарного, якірного зборів застосовується при виході судна із морського порту згідно розрахунку питомої ваги транзитних вантажів у обсязі вантажів, що навантажуються на судно.

Кошти від причального збору використовуватимуться на утримання, обслуговування, ремонт, модернізацію, реконструкцію та будівництво причальних споруд в межах їх паспортних характеристик (довжини і ширина).

Скасовується знижуючий коефіцієнт (0,7) плати за послуги із забезпечення доступу портового оператора до причалу для зернових вантажів, які перевантажуються на спеціалізованих терміналах (з продуктивним навантаженням не менше 500 тонн в годину).

Від сплати канального збору звільнять судна, які перебувають саме в каботажному плаванні під Державним Прапором України, мають осадку не більше 4,0 метра і віднесені до суден внутрішнього або змішаного плавання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини