Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За перевищення строку самостійного вивезення дитини за кордон передбачений штраф

1 серпня 2018, 10:41
2382
1
Автор:
Реклама

За умисне порушення місячного строку перебування дитини за межами України, у разі самостійного вивезення дитини за кордон тим з батьків, з яким рішенням суду визначено місце проживання цієї дитини, встановлено адміністративну відповідальність - штраф від 100 до 200 НМДГ (від 1700 до 3400 гривень).

Це передбачено Законом № 2475 - VIII щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання, який набуде чинності 28 серпня 2018 року (за винятком ряду положень).

Крім того, у разі накладення на одного з батьків такого адміністративного стягнення, йому тимчасово обмежується право на виїзд з України з дитиною строком на один рік. Крім випадку, коли є нотаріально посвідчена згода на виїзд дитини другого батька.

Нагадаємо, з 28 серпня можна буде на місяць вивезти дитину за кордон для лікування, навчання, участі в змаганнях, фестивалях, наукових виставках, учнівських олімпіадах і конкурсах, екологічних, технічних, художніх, туристичних, дослідницьких, спортивних заходах, оздоровлення і відпочинку, у тому числі у складі організованої групи дітей, не отримуючи згоди того з батьків, який проживає окремо. Досить проінформувати про це другого з батьків рекомендованим листом, якщо відоме його місце проживання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини