Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокат присвоїв квартиру і приміщення магазину по підробних документах

30 липня 2018, 17:31
189
0
Автор:
Реклама

Київська місцева прокуратура № 10 викрила незаконну діяльність адвоката та його спільника, які по підробленими документами заволоділи двома об'єктами нерухомого майна, завдавши збитку фізособам на суму більше 10 млн. грн.

У 2016 році адвокат, змовившись з юристом одного з держпідприємств, замовила і використала у шахрайській схемі підроблені правовстановлюючі документи на приміщення магазину та квартиру, розташовані в центрі міста Дніпро.

Ці об'єкти нерухомості були відчужені на користь підставної особи, а надалі для легалізації були передані в заставу за договором позики з наступним стягненням через неповернення коштів.

За результатами досудового розслідування 25 липня 2018 адвокату повідомлено про підозру за фактом шахрайства, вчиненого у особливо великих розмірах, використанні підробних документів та легалізації доходів, одержаних злочинних шляхом. Її спільнику, окрім вищезгаданих злочинів, додатково інкримінуються незаконні дії із заарештованим майном і незаконне зберігання наркотиків.

За вченене їм загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Мін'юст скасував всі реєстраційні дії щодо вказаного майна. На сьогодні об'єкти нерухомості повернуто законним власникам.

Нагадаємо, власник може самостійно контролювати реєстраційні дії щодо своєї нерухомості. У цьому допоможе зручний сервіс SMS- маяк, який дозволяє оперативно дізнатися про зміни в реєстрі зручним способом: через смс-повідомлення, електронну пошту або в особистому кабінеті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини