Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До довідки про податковий борг планують внести додаткові відомості

30 липня 2018, 15:00
142
0
Автор:
Реклама

На сайті Мінфіну оприлюднено проект наказу «Про затвердження Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи».

Якщо чинним наказом передбачено визначення наявності/відсутності органом доходів і зборів на дату формування довідки лише податкового боргу, то в пропонованій редакції НПА передбачається разом податковим боргом встановлювати і недоїмку зі сплати єдиного внеску та іншу заборгованість за основним і неосновним місцем обліку платника податків.

На думку розробників проекту, нормативне врегулювання питання надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, дасть змогу підвищити ефективність проведення публічних закупівель і поліпшити обслуговування платників податків. Необхідність оновлення наказу також обумовлено скасуванням Міндоходів (його територіальних органів), який затвердив нині чинний Порядок.

Зауваження та пропозиції за змістом проекту наказу пропонується надсилати в письмовій та електронній формі до 26 серпня 2018 року включно за адресою: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2, Міністерство фінансів України, e-mail: Tverdokhlib@minfin.gov.ua.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини