Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вводиться кримінальна відповідальність за контрабанду лісу

3 липня 2018, 14:25
327
0
Автор:
Реклама

Рада підтримала обмеження внутрішнього споживання лісоматеріалів необроблених до 25 млн. кубічних метрів на рік, а також посилення відповідальності за незаконне вирубування лісу і подальшим його експортом поза митним контролем (контрабанда).

Відповідний Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів" (проект № 5495) прийнятий на ранковому засіданні ВР 3 липня 2018 року.

Законом, зокрема, збільшено у декілька разів адмінштрафи за незаконне вирубування, пошкодження і знищення лісових культур і молодняка. Тепер розмір штрафу для громадян складе від 255 до 510 грн (зараз від 85 до 170 грн), а для посадових осіб - від 1275 до 2550 грн (зараз від 119 до 204 грн). За ті ж дії, вчинені повторно впродовж року, штрафи збільшаться ще декілька разів.

Також встановлено кримінальну відповідальність за переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних і рідкісних порід дерев, а також лісоматеріалів необроблених у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

За ті ж дії вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб або посадовцем, або у великому розмірі, - позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років і з конфіскацією майна. А за ті ж дії, вчинені організованою групою чи в особливо великому розмірі, - від 10 до 12 років.

Закон прийнято з техніко-юридичними правками.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини