Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Енергоефективність будівель підтверджується електронним енергосертифікатом

24 липня 2018, 14:38
667
0
Автор:
Реклама

Мінрегіон продовжує розробляти нормативно-правову базу, що визначає принципи впровадження енергоефективності будівель. Черговим етапом такої роботи стала розробка механізму проведення її сертифікації.

Відомчим наказом № 1723 11 липня було затверджено Порядок проведення сертифікації енергоефективності та форму енергетичного сертифіката.

Згідно з рамковим законом у порядку проведення сертифікації енергоефективності встановлюються вимоги до збору та обробки інформації про фактичні або проектні характеристики огороджувальних конструкцій та інженерних систем, оцінки відповідності розрахункового рівня енергоефективності встановленим мінімальним вимогам до неї та розроблення рекомендацій щодо підвищення її рівня.

Інформація, необхідна для розрахунків показників енергоефективності будівель, встановлюється на підставі проектної документації на будівлю згідно з вимогами ДБН А. 2.2-3:2014 «Склад та зміст проектної документації на будівництво». Якщо проектна документація відсутня, аналізується фактичний стан будівлі.

У документі чітко виписаний обсяг інформації, необхідної для розрахунків показників енергоефективності будівель, як-от: місцеві кліматичні умови, функціональне призначення, архітектурно-планувальне та конструктивне рішення будівлі, геометричні параметри, санітарні та мікрокліматичні умови приміщень будівлі, дані про інженерні системи будівлі, системи охолодження та постачання гарячою водою, системи вентиляції та освітлення, нормативний строк експлуатації захисних конструкцій, енергетичний баланс будівлі.

За результатами збору такої інформації розраховується енергоефективність будівель. Отримані результати розрахунку її показників, а також показників теплотехнічних характеристик захисних конструкцій та енергоефективності інженерних систем порівнюють з мінімальними вимогами до енергоефективності будівель. За результатами порівняння пропонуються рекомендації щодо підвищення енергоефективності будівлі, які наводяться в енергетичному сертифікаті будівлі. Такий сертифікат складається в електронній формі.

У сертифікаті згідно із Законом про енергоефективність зазначаються: адреса будівлі; клас її енергоефективності; відомості про функціональне призначення та конструкцію, поверховість та об'єм і загальну площу; мінімальні вимоги до енергоефективності будівлі; фактичне питоме енергоспоживання будівлі; рекомендації щодо забезпечення енергоефективності в економічно доцільний спосіб; серія і номер кваліфікаційного сертифіката енергоаудитора, який склав енергетичний сертифікат; інформація про рівень викидів парникових газів тощо.

Нагадаємо, енергосертифікати будуть доступними в єдиній базі.

Наказ набирає чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини