Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінрегіон пропонує встановити економічно доцільний рівень енергоефективності будівель

20 липня 2018, 10:00
286
0
Автор:
Реклама

Відомство продовжує розпочату роботу щодо вдосконалення енергоефективності будівель на виконання однойменного Закону. Економічно доцільний рівень визначається для встановлення оптимального рівня мінімальних вимог до енергоефективності.

Проект наказу про затвердження Методики визначення такого рівня розміщено на сайті Мінрегіону для проведення публічного громадського обговорення.

У проекті Методики прописано процедуру визначення економічно доцільного рівня енергоефективності будівель та їх елементів:

- визначення еталонних будівель;

- визначення заходів щодо підвищення енергоефективності, що оцінюються для еталонних будівель;

- оцінка показників енергоефективності для еталонних будівель із застосуванням певних заходів з підвищення енергоефективності;

- розрахунки дисконтованих загальних витрат протягом розрахункового строку служби будівлі.

Різниця між рівнем мінімальних вимог до енергоефективності та економічно доцільним рівнем може становити не більш як на 15 %.

При визначенні економічно доцільного рівня енергоефективності враховуються: розрахунковий строк служби будівлі та її елементу; витрати на енергоносії, продукцію, системи; технічне обслуговування, витрати на експлуатацію та оплату праці персоналу; динаміка цін на енергоносії для планування витрат на паливо, що використовується для енергопостачання у будівлі; ставка дисконтування, яка використовуватиметься як для макроекономічних, так і для фінансових розрахунків після проведення аналізу чутливості принаймні двох відсоткових ставок для кожного розрахунку.

Зауваження та пропозиції приймаються електронною та звичайною поштою до 22 липня 2018 року за адресою: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, м. Київ, вул. Велика Житомирська, 9, Департамент з питань проектування об'єктів будівництва, технічного регулювання та науково-технічного розвитку, тел. 284-06-20, KononovaNV@minregion.gov.ua

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини