Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Арештоване майно продаватимуть на приватних майданчиках

23 червня 2018, 12:30
173
0
Автор:
Реклама

Мін'юст, Мінекономрозвитку, ДП "СЕТАМ" і урядово-громадська ініціатива "Разом проти корупції" підписали "дорожню карту" про співпрацю у сфері реалізації заарештованого майна.

В результаті реалізації "дорожньої карти" ДП "СЕТАМ" торгуватиме підприємствами малої приватизації і майном ФГВФЛ, а незалежні майданчики зможуть продавати заарештоване майно.

Меморандум, зокрема, передбачає забезпечення взаємодії електронних майданчиків шляхом відкриття API, а також підключення ДП "СЕТАМ" в якості оператора до ЕТС "Прозорро.Продажі", для реалізації об'єктів малої приватизації та майна банків, що ліквідуються. Також передбачено удосконалення Порядку реалізації заарештованого майна, розподіл функцій адміністратора центральної бази даних системи електронних торгів і організатора торгів, передача системи електронних торгів заарештованим майном на адміністрування іншому суб'єкту господарювання.

Крім того, Мінюст вже затвердив зміни до Порядку реалізації заарештованого майна.

Відповідний наказ Мін'юсту від 18 червня 2018 року № 1859/5 набуде чинності з дня офіційної публікації. У ДП "СЕТАМ" разом з Департаментом державної виконавчої служби Мін'юсту буде 3 місяці для забезпечення реалізації цього наказу.

Агентом і партнером організатора електронних торгів зможуть бути суб'єкти господарювання незалежно від форми власності. Наказом затверджено примірні договори про надання агентських і партнерських послуг.

Винагорода за організацію і проведення електронних торгів (торгів за фіксованою ціною) встановлюється у відсотковому відношенні до ціни продажу лота.

Розмір винагороди організатора складе до 5 % вартості реалізованого майна і може щорічно переглядатися Мін'юстом на підставі фінансових показників реалізації заарештованого майна минулого року, але не може бути більше 5 %. Якщо цінова пропозиція переможця подавалася через сайт організатора, то організатор отримує 5 %. У разі, якщо переможець подавав заявку через сайт партнера або за сприяння агента - 4 % вартості реалізованого майна.

Розмір винагороди партнера складе до 1 % вартості реалізованого майна і виникає за умови, що переможець подавав заявку на участь в електронних торгах через його сайт.

Винагорода агента складає 1 % вартості реалізованого майна і виникає за умови, що переможець подавав заявку на участь в електронних торгах при його сприянні.

У випадку якщо винагорода партнера за договором складає менше 1 % від вартості реалізованого майна, різниця між фактичною винагородою і максимально можливим розміром винагороди перераховується організатором на рахунок відповідного відділу державної старанної служби або приватного виконавця.

Лише СЬОГОДНІ всі бажаючі мають можливість отримати 30 % знижку, придбавши сервіси, системи та видання від ЛІГА:ЗАКОН. Все що потрібно для цього - оплатити абонентне обслуговування на 5 місяців вперед.

Для отримання детальнішої інформації про акцію перейдіть за посиланням.

Скористайтеся тестовим доступом  та оцінить увесь масштаб та переваги послуг компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини