Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк посилює оверсайт за діяльністю платіжних систем

13 червня 2018, 10:00
378
0
Автор:
Реклама

Національний банк України посилює оверсайт за діяльністю платіжних систем, їх учасників і операторів послуг платіжної інфраструктури.

Зміни в порядок проведення перевірок по дотриманню об'єктами нагляду(оверсайта) законодавства по діяльності платіжних систем, положення про застосування заходів впливу і в положення про нагляд(оверсайте) платіжних систем і систем розрахунків в Україні внесені постановою Нацбанку від 7 червня 2018 року № 61.

Зокрема, встановлені вимоги до організаційних і технічних заходів, які повинні вживати об'єкти оверсайта для забезпечення безперервності діяльності;

При цьому спрощено вимоги до інформації, яку об'єкти оверсайта зобов'язані розміщувати в пунктах прийому і виплати готівки. Змінені вимоги до інформації, що розміщується на офіційних сайтах об'єктів оверсайта, моніторах комплексів самообслуговування і в пунктах прийому / виплати готівки. Об'єкт оверсайта повинен мати власний офіційний сайт.

Визначена інформація, яку об'єкт оверсайта повинен фіксувати після виникнення кожного порушення безперервності діяльності і надавати її в НБУ. Має бути збережена інформація про кожну операцію з переказу коштів, виконану в платіжній системі.

Також встановлюються деякі додаткові права і обов'язки уповноважених працівників НБУ відносно отримання і повернення документів і матеріалів при здійсненні виїзних перевірок, а також визначається правовий механізм вручення керівникові першого екземпляра довідки за результатами перевірки, у разі неможливості безпосереднього вручення.

Нацбанк здійснює оверсайт платіжних систем з метою забезпечення їх безперервного, надійного і ефективного функціонування через моніторинг, оцінку їх відповідності вимогам законодавства України і міжнародним стандартам, надання вказівок і рекомендацій по вдосконаленню діяльності і застосування заходів впливу.

Об'єктами нагляду (оверсайта) платіжних систем є їх платіжні організації, клірингові і процесингові установи, учасники платіжних систем, інші особи, уповноважені надавати окремі види послуг або здійснювати операційні і інші технологічні функції в системах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини