Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлені на літаках аварійні передавачі необхідно зареєструвати

23 травня 2018, 16:17
294
0
Автор:
Реклама

Встановлено вимоги та порядок кодування, реєстрації авіаційних аварійних привідних передавачів ELT 406 MHz (далі - передавачі).

Затверджено Авіаційні правила, Частина 92 «Реєстрація авіаційних аварійних привідних передавачів ELT 406 MHz».

Відповідні правила затверджені наказом Державної авіаційної служби і Міноборони від 23 березня 2018 року № 270/126, який набув чинності 22 травня 2018 року.

Правила поширюються на юридичних і фізичних осіб, діяльність яких пов'язана з кодуванням, реєстрацією та експлуатацією передавачів.

Встановлено, що передавачі, які встановлені на повітряне судно, зареєстроване у Державному реєстрі цивільних повітряних суден та реєстрі державних повітряних суден, підлягають обов'язковій реєстрації.

Реєстрація здійснюється для розпізнавання повітряного судна, що зазнає лиха, належного планування та здійснення пошуково-рятувальних робіт.

Експлуатант (власник) повітряного судна забезпечує:

- достовірність наданої інформації для внесення до електронної бази даних;

- своєчасність реєстрації;

- оперативне інформування про зміну інформації, яка вноситься або внесена до передавача.

Для реєстрації передавача власник направляє заявку встановленої форми на електронну адресу:

- уповноваженого органу з питань цивільної авіації (для суден, зареєстрованих в Державному реєстрі цивільних повітряних суден);

- уповноваженого органу виконавчої влади в галузі державної авіації (для суден, зареєстрованих в реєстрі державних повітряних суден).

Заявка заповнюється двома мовами (українською та англійською).

Уповноважений орган перевіряє повноту інформації, вказаної в заявці, та ідентифікатор передавача за допомогою програми декодування на офіційному сайті міжнародної супутникової системи КОСПАС-САРСАТ.

У разі позитивних результатів уповноважений орган протягом 5 робочих днів реєструє передавач в електронній базі даних та направляє на електронну адресу власника підтвердження.

У разі негативних результатів уповноважений орган повідомляє власника про невідповідності, виявлені під час перевірки, та призупиняє реєстрацію. Після усунення невідповідностей та отримання нової заявки процедура реєстрації поновлюється.

Передавачі реєструються на два роки.

Після реєстрації власник встановлює на пристрій спеціальну бирку, яку підписує відповідальна за безпеку польотів особа.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини