Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть захистити оборонний комплекс від домагань Росії

22 травня 2018, 17:21
147
0
Автор:
Реклама

Народні депутати мають намір встановити мораторій на банкрутство стратегічних підприємств оборонно-промислового комплексу за заявами юридичної особи з РФ або з російським інвестиціями.

Відповідний законопроект № 6697 "Про внесення змін до законів України відносно вирішення деяких питань заборгованості підприємств оборонно-промислового комплексу - учасників Державного концерну "Укроборонпром" перед державою-агресором і державою окупантом і забезпечення їх стабільного розвитку" сьогодні був прийнятий за основу.

Пропонується встановити, що відносно зобов'язань щодо стягнення заборгованості, де заявником є юридична особа держави-агресора або окупанта або юридична особа з іноземними інвестиціями або іноземне підприємство держави-агресора або окупанта, а боржником - стратегічне підприємство оборонно-промислового комплексу, вимоги заставодержателя можуть бути задоволені тільки за рахунок заставленого майна боржника.

Підлягають зупиненню вже відкриті і не допускаються до відкриття нові виконавчі провадження і заходи примусового виконання рішень про стягнення заборгованості з таких підприємств на користь російського кредитора.

Вказані вимоги поширюватимуться в тому числі на зобов'язання, у яких було здійснено заміну сторони (кредитора, заявника) або уступку права вимоги,  в результаті якої таке право перейшло до третіх осіб, однак першочергово такий борг виник саме щодо юридичної особи держави-агресора та/або держави окупанта.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини