Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощено правила сертифікації агентів з продажу повітряних перевезень

25 квітня 2018, 10:00
1136
0
Автор:
Реклама

Агентствам, які надають послуги з продажу повітряних перевезень не потрібно буде проводити процедури сертифікації кожні два роки.

Нові "Правила сертифікації суб'єктів, що надають агентські послуги з продажу повітряних перевезень" затверджені наказом Державіаслужби від 15 березня 2018 року № 231, який набуде чинності з дня офіційного опублікування.

З вимог до агентств виключені обтяжливі вимоги про проведення попередньої перевірки офісу агентства, обов'язкової наявності декількох автоматизованих систем бронювання (АСБ) і персоналу, що має відповідні документи, що підтверджують право роботи з декількома АСБ, надання акту аудиторської перевірки, а також скорочений перелік документів, що додаються до заяви про отримання Сертифікату.

Встановлено, що агентство повинне відповідати наступним сертифікаційним вимогам:

- надати фінансові гарантії авіаперевізникам для відшкодування їм можливих збитків, пов'язаних з діяльністю агентства;

- мати у своєму штаті не менше одного фахівця (для кожного офісу з продажу), який закінчив курси з підготовки персоналу з продажу повітряних перевезень, які проводить Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) або суб'єкт, що здійснює підготовку персоналу, сертифікований уповноваженим органом з питань цивільної авіації;

- мати у своєму штаті не менше одного фахівця (для кожного офісу з продажу), який має відповідний документ, що підтверджує право роботи з АСБ/ГРС (глобальна розподільна система);

- використовувати (для кожного офісу з продажу) одну або декілька АСБ/ГРС (за наявності);

- мати приміщення для забезпечення діяльності з продажу повітряних перевезень у власності або на підставі укладеного договору оренди.

Для отримання сертифікату заявник подає (у паперовому або електронному вигляді) в уповноважений орган з питань цивільної авіації заяву і підтверджувальні документи.

При подачі заяви і за видачу сертифікату сплачуються державні збори у розмірі 7 і 4 неоподатковуваних мінімумів доходів в місяць.

Сертифікат видається строком на 5 років.

Сертифікати на право продажу авіаційних перевезень, які видані до набуття чинності нових Авіаційних правил, продовжують діяти до закінчення їх термінів дії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини