Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд підвищує соцзахист осіб з інвалідністю

15 березня 2018, 15:51
233
1
Автор:
Реклама

Зокрема, зароваджується нова система забезпечення технічними засобами реабілітації. Послуги будуть орієнтовані на індивідуальні потреби людей з інвалідністю. З цією метою запрацює новий електронний каталог технічних засобів для людей з інвалідністю.

Додатково буде розширено забезпечення виробами постраждалих учасників АТО. Також вводиться для окремих засобів реабілітації, які продаються в торгових мережах, виплата компенсації за самостійно придбані вироби для скорочення адміністративних процедур і часу забезпечення ними.

Крім того, за рахунок коштів державного бюджету будуть закуплені спеціально обладнані автомобілі, за допомогою яких здійснюється перевезення осіб з інвалідністю і дітей з інвалідністю, що мають порушення опорно-рухового апарату.

Ще однією ініціативою є введення нової програми стимулювання територіальних громад до створення служб перевезень людей з інвалідністю.

Очікується, що результатом таких нововведень стане:

- зміна порядку перерахування коштів підприємствам, що виконали індивідуальні заявки осіб з інвалідністю;

- введення оплати підприємству "по факту";

- поліпшення процесу забезпечення особи технічними і іншими засобами реабілітації, шляхом реалізації права на вибір виробу, отримання виробу в чітко встановлені терміни і забезпечення соціального супроводу людини, що користується технічними і іншими засобами реабілітації;

- компенсація за бажанням особи деяких засобів реабілітації;

- зменшення часу в процесі забезпечення засобами реабілітації.

Відповідні постанови прийняті на засіданні Уряду 14 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини