Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронний поліс ОСАЦВ впроваджено остаточно

16 лютого 2018, 17:01
2453
0
Автор:
Реклама

Нацкомфінпослуг привела Положення про єдину централізовану базу даних МТСБУ у відповідність до нових правил укладення електронних договорів ОСАЦВ.

Документом врегульовано організацію обміну інформацією між страховиками та МТСБУ про укладені внутрішні електронні договори обов'язкового страхування.

Так, встановлено, що страховики-члени МТСБУ передають до бази даних МТСБУ відомості про укладені внутрішні електронні договори страхування в день реєстрації такого договору у базі даних МТСБУ.

Відомості про зміни в укладених договорах ОСАЦВ страховики надають протягом 2 робочих днів з моменту підписання страхувальником полісу з внесеними змінами, якщо договір оформлено на бланку полісу, та в день реєстрації відповідних змін у базі даних МТСБУ - для внутрішніх електронних договорів страхування.

Інформацію про дострокове припинення договорів ОСАЦВ страховики надають протягом 5 робочих днів з дати анулювання, дострокового припинення, переоформлення договору, якщо поліс оформлено на бланку, та в день реєстрації відповідних змін у базі даних МТСБУ - для внутрішніх електронних договорів страхування.

Надання інформації до бази даних МТСБУ може здійснюватися, в тому числі засобами програмного забезпечення страховика.

Повністю оновлено Перелік інформації, яка повинна надаватися страховиками - членами МТСБУ.

Нацкомфінпослуг зазначає, що зміни сприятимуть істотному скороченню тимчасових і матеріальних витрат суб'єктів господарювання, зменшать кількість випадків порушень прав споживачів страхових послуг та створять додаткові стимули для підвищення конкуренції на ринку страхових послуг в результаті застосування сучасних IT-технологій.

Відповідні зміни до Положення про єдину централізовану базу даних з обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів затверджено розпорядженням від 21 грудня 2017 року № 4600, яке набрало чинності 16 лютого.

Нагадаємо, в Україні введено електронні страхові поліси ОСАЦВ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини