Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні введені електронні страхові поліси ОСАГО

7 лютого 2017, 09:40
4672
3
Автор:
Реклама

Власники транспортних засобів зможуть, окрім традиційного способу придбання полісу автогромадянки, укладати договори через інтернет і отримувати електронні поліси страхування.

Для цього власник транспортного засобу направляє страховикові заявау якому вказує відомості про машину і іншу необхідну інформацію. Страховик у свою чергу формує йому пропозицію укласти договір ОСАГО і реєструє бази даних МТСБУ. Важливо, що ця пропозиція діє до закінчення доби, коли воно сформоване.

Для запобігання шахрайству МТСБУ забезпечить можливість перевірки клієнтом реєстрації пропозиції страховика в єдиній централізованій базі даних по ОСАГО. Якщо власник автомобіля погоджується з пропозицією по укладенню договору страхування, то він направляє страховикові повідомлення про свою згоду, тобто, акцептує або підписує договір.

Страховик формує поліс ОСАГО і реєструє його у базі даних МТСБУ. Підтвердженням укладення електронного договору страхування стане відправка клієнтові електронного документу - візуальної форми страхового полісу.

Разом з ним страховик направляє страхувальникові перелік своїх представниківуповноважених обробляти претензії, спеціально затверджений знак і бланк повідомлення про ДТП встановленого МТСБУ зразка.

Наявність електронного полісу буде простіше перевіряти поліції - через доступ до централізованої бази даних МТСБУ.

Положення про особливості укладення електронних договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів Нацкомфинуслуг затвердила 2 лютого 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини