Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Цивільний процес: нові правила

25 січня 2018, 12:20
2041
0
Автор:
Реклама

Обсяг процесуальних змін був настільки великим, що можна з упевненістю стверджувати: через більш як місяць після набрання ними чинності аж ніяк не всі встигли розібратися в хитросплетіннях оновлених процесуальних норм. Додатково ускладнює ситуацію наявність у кожному виді судочинства своїх особливостей і не до кінця уніфікована термінологія. Саме тому ми продовжуємо цикл номерів, присвячених змінам у судовому процесі.

Сьогодні настав час цивільного процесу - нюансів і деталей, що характерні саме для його процедур, а також нових норм, які найбільше вплинуть на формування нової судової практики (читайте в статті "Новий Цивільний процесуальний кодекс: коротко про головне"). Висвітлено питання відшкодування витрат на правову допомогу (стаття "Компенсація витрат на правничу допомогу в цивільному процесі") та забезпечення позову (стаття "Як змінився інститут забезпечення позову"?), що істотно впливають на доступність правосуддя. Крім того, значну увагу приділено зміні ролі судді в процесі та покладенню на нього повноважень з урегулювання спорів (стаття "Примирення сторін vs вирішення справи. Нова роль суду у вирішенні конфліктів").

І, як і завжди, у сьогоднішньому номері ЮРИСТ&ЗАКОН - свіжа судова практика, найбільш обговорювані на професійних форумах питання, а також відповіді на запитання читачів.

Про ці та інші теми читайте в сьогоднішньому номері електронного видання ЮРИСТ&ЗАКОН № 03 від 25.01.2018. Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номера чи передплатіть видання ЮРИСТ&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини