Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ринок металобрухту пропонують детінізувати

22 січня 2018, 10:25
967
1
Автор:
Реклама

Група народних депутатів виступила з ініціативою законодавчо забезпечити прозору та сталу роботу у сфері заготівлі і переробки лому та відходів чорних і кольорових металів.

З цією метою запропоновано:

- спростити порядок здійснення операцій з металобрухтом;

- зменшити вимоги до суб'єктів господарювання, які здійснюють операції з металобрухтом, і вимоги до оформлення операцій з металобрухтом;

- скасувати розподіл металобрухту на побутовий та промисловий;

- спростити документальне оформлення операцій з металобрухтом за участю фізичних осіб, порядок оплати закупленого у населення металобрухту шляхом скасування заборони розрахунків готівкою;

- спростити технічні та нормативні вимоги до заготівників металобрухту, що здійснюють тільки його заготівлю (закупівлю) без фактичної переробки тощо.

Зокрема, пропонується виключити вимогу пред'являти документ, що посвідчує особу, при прийомі металобрухту від фізичних осіб. При цьому прийом металобрухту повинен обов'язково оформлятися актом із зазначенням ПІБ фізичної особи, а також кількості, вартості і опису металобрухту.

Крім того, депутати хочуть встановити, що оплата закупленого у фізосіб металобрухту здійснюється готівкою через каси або у безготівковому порядку відповідно до законодавства, або готівкою при купівлі у фізичних осіб металобрухту фізичними особами - підприємцями.

Відповідний законопроект № 7497 «Про детінізацію ринку металургійної сировини (про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо операцій з металобрухтом)» зареєстровано у Парламенті.

Проектом також передбачено зміни до КпАП з метою нового визначення адміністративного правопорушення при здійсненні операцій з металобрухтом у зв'язку з необхідністю скасування класифікації металобрухту як «промислового» і «побутового».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини