Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кампанія з вибору лікаря первинної допомоги стартує із квітня 2018

10 січня 2018, 10:25
2630
0
Автор:
Реклама

Заклади первинної медичної допомоги у 2018 році повинні розпочати активне інформування та підписати із пацієнтами Декларацію про вибір лікаря первинної допомоги.

У МОЗ повідомили, що кампанія з вибору лікаря розпочнеться із квітня 2018 року. До цього часу Декларації про вибір лікаря підписуються в пілотному режимі.

Також комунальні заклади первинної допомоги в 2018 році повинні реорганізуватися у некомерційні комунальні підприємства. Зазначається, що тільки медичні заклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров'я України та отримувати пряме фінансування із бюджету.

Крім того, закладам первинної допомоги необхідно забезпечити комп'ютеризацію, обрати медичні інформаційні системи (МІС), отримати ЕЦП для юрособи і лікарів, привести матеріально-технічне забезпечення закладу у відповідність до Табеля технічного оснащення, забезпечити надання первинної допомоги у вихідні, свята і для заміни основного лікаря, укласти договір з Національною службою здоров'я України (НСЗУ).

Конкурс на посаду голови НСЗУ оголосять у січні, а до липня служба буде створена та розпочне роботу.

Нагадаємо, 28 грудня Президент підписав ключовий Закон щодо медреформи

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини