Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регламентовано громадські слухання з оцінки впливу на довкілля

4 січня 2018, 09:09
1227
0
Автор:
Реклама

Визначено механізм проведення громадських слухань в процесі громадського обговорення планованої діяльності, що підлягає оцінці впливу на довкілля. Проведення такої оцінки передбачено Законом «Про оцінку впливу на довкілля», який був введений в дію 18 грудня 2017 року.

Так, під час громадського обговорення планованої діяльності може проводитися більше ніж одне громадське слухання. Їх кількість визначається суб'єктом господарювання з урахуванням масштабів очікуваного впливу, а також таких умов:

- якщо вплив планованої діяльності не поширюється за межі області, громадські слухання проводяться за місцем провадження планованої діяльності або в адміністративному центрі адміністративно-територіальної одиниці, яка може піддатися впливу планованої діяльності;

- якщо вплив планованої діяльності поширюється на дві та більше областей, але менш ніж на третину областей України, громадські слухання проводяться за місцем провадження планованої діяльності і в адміністративних центрах адміністративно-територіальних одиниць, які можуть піддатися впливу планованої діяльності, кожній з таких областей;

- якщо вплив планованої діяльності поширюється більш ніж на третину областей України, громадські слухання проводяться за місцем провадження планованої діяльності, в адміністративних центрах адміністративно-територіальних одиниць третини областей України, які можуть піддатися впливу планованої діяльності, та додатково в м. Києві.

Також регламентовано хід громадських слухань і порядок оформлення їх результатів.

Хід і результати громадських слухань оформлюються протоколом, який підписується головуючим на слуханнях.

Порядок проведення громадських слухань в процесі оцінки впливу на довкілля затверджено постановою Кабміну від 13 грудня 2017 року № 989, яка набрала чинності 3 січня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини