Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посилено вимоги щодо визначення причин поранень військовослужбовців

2 січня 2018, 17:28
1352
1
Автор:
Реклама

Міноборони внесло зміни до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах.

Так, військово-лікарським комісіям (ВЛК) заборонено встановлювати причинний зв'язок поранення (контузії, травми або каліцтва) без:

- довідки про обставини травми;

- записів про первинне звернення за меддопомогою із зазначенням обставин одержання поранення, виписки з історії хвороби, матеріалів службового розслідування та інших медичних або військово-облікових документів (у разі одержання поранення до введення в дію Положення про військово-лікарську експертизу).

Установлено, що голова або члени ВЛК відповідають за прийняте рішення та видачу документів про встановлення причинного зв'язку захворювань, поранень.

Крім того, у разі відсутності підстав для зміни або визначення причинного зв'язку захворювань, поранень у встановлених формулюваннях (поранення, пов'язане із захистом Батьківщини; з виконанням обов'язків військової служби тощо), протокол не складається, а заявникові надається письмове роз'яснення.

Відповідні зміни передбачено наказом Міноборони від 10 листопада 2017 року № 589, який набув чинності сьогодні, 2 січня 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини