Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посилено відповідальність за неправильне паркування

21 грудня 2017, 16:47
1827
5
Автор:
Реклама

У містах буде збільшено площі проїжджих частин вулиць, на яких можуть бути відведені (облаштовані) місця для паркування транспортних засобів.

Це передбачено прийнятим сьогодні Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів» (проект № 5364). Закон набере чинності через 180 днів з дня опублікування.

Органам місцевого самоврядування рекомендовано впроваджувати автоматизовану систему контролю оплати паркування, а також збільшити чисельність посадових осіб місцевого самоврядування для прийняття на службу до органів місцевого самоврядування інспекторів з паркування.

Інспектори з паркування зможуть тимчасово затримувати транспортний засіб шляхом евакуації його на штрафмайданчик. Такі заходи вживатимуться у разі порушень правил зупинки і стоянки автомобіля у населених пунктах, безпідставного паркування на пільговому місці, а також у разі розміщення автомобіля із створенням істотної перешкоди дорожньому руху (у тунелях, на мостах, залізничних переїздах тощо).

Також передбачено особливий порядок розгляду справ про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та паркування, зафіксовані в режимі фото-, відеозапису, який відрізняється від автоматичної фіксації правопорушень. Фіксація в режимі фото- чи відеозапису здійснюватиметься безпосередньо співробітником Нацполіції, який буде зобов'язаний залишати постанову або повідомлення про притягнення до відповідальності на лобовому склі автомобіля порушника. Притягати у такому разі до відповідальності будуть власника автомобіля.

Юр- та фізособи, на яких зареєстровано транспортний засіб (особи, які ввезли транспортний засіб в Україну), за порушення правил паркування, що зафіксовані в автоматичному режимі та/або в режимі фотографування/відеозапису, повинні будуть сплатити штраф. При цьому вони звільняються від відповідальності, якщо номерний знак або авто вибули з володіння внаслідок протиправних дій інших осіб, передачі права управління автомобілем іншій особі на відповідній правовій підставі або якщо фактичний порушник заплатить штраф та особисто звернеться до органу стягнення із заявою і копією документу про оплату штрафу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини