Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Землі за межами населених пунктів можуть віддати громадам

20 грудня 2017, 12:05
1262
0
Автор:
Реклама

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин підтримав ініціативу Президента надати об'єднаним територіальним громадам в комунальну власність землі державної власності у межах їх території, що дозволить громадам отримати додаткові кошти для розвитку інфраструктури об'єднаних територіальних громад.

Також документ змінює склад платників ЄП 4-ої групи сільськогосподарських товаровиробників, якими можуть бути:

а) юридичні особи, незалежно від організаційно-правової форми, в яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 %;

б) фізичні особи - підприємці, які провадять діяльність виключно в межах фермерського господарства, зареєстрованого відповідно до Закону «Про фермерське господарство», за умови дотримання таких вимог:

- займаються виключно виробництвом сільськогосподарської продукції, її переробкою та постачанням;

- провадять господарську діяльність (крім постачань) за місцем податкової адреси;

- не використовують працю найманих осіб;

- членами фермерського господарства такої фізичної особи є лише члени сім'ї цієї особи у визначенні ч. 2 ст. 3 СКУ;

- площа сільськогосподарських угідь у власності та користуванні, земель водного фонду в користуванні членів фермерського господарства складає не менше 2 га, але не більше 20 га.

Крім того, пропонується встановити для платників ЄП 4-ої групи юросіб диференційовані ставки податку, які залежатимуть від визначених органами місцевого самоврядування ставок земельного податку. При цьому передбачається законодавче встановлення різниці між ставками земельного податку і ставками єдиного податку для таких платників 4-ої групи.

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу президентський законопроект № 7363 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення і діяльності дрібних фермерських господарств та деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини