Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Замість екологічної експертизи введено оцінку впливу на довкілля

18 грудня 2017, 17:45
3060
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 18 грудня, вводиться в дію нова європейська модель процедури оцінки впливу на довкілля замість екологічної експертизи.

Оцінка впливу на довкілля є обов'язковою для прийняття рішення про проведення планованої діяльності, визначеної частинами другою та третьою статті 3 Закону «Про оцінку впливу на довкілля», зокрема, будівництва, металургії, хімічного виробництва, видобутку корисних копалин, забору підземних вод й інших категорій та видів планованої діяльності, які можуть мати значний вплив на довкілля.

Для початку ведення планованої діяльності суб'єкту господарювання необхідно подати повідомлення про плановану діяльність, підготувати звіт про оцінку впливу на довкілля, пройти процедуру громадського обговорення та отримати висновок з оцінки впливу на довкілля.

Висновок з оцінки впливу на довкілля надається безкоштовно. Рішення про проведення планованої діяльності має бути прийнято протягом 5 років з дня видачі висновку, інакше він втрачає чинність.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, приймаючи рішення про проведення планованої діяльності, зобов'язані врахувати висновок з оцінки впливу на довкілля. Якщо законодавством не передбачається прийняття рішення про проведення планованої діяльності для початку її провадження, висновок з оцінки впливу на довкілля вважається рішенням про проведення планованої діяльності.

Висновок державної екологічної експертизи, отримані до введення в дію Закону, зберігають чинність та мають статус висновку з оцінки впливу на довкілля.

Відповідні зміни передбачено Законом «Про оцінку впливу на довкілля», який введено в дію з 18 грудня 2017 року.

Нагадаємо, на виконання вимог Закону 13 грудня Кабмін схвалив низку підзаконних актів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини