Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент хоче реформувати дипломатичну службу

20 листопада 2017, 14:03
447
0
Автор:
Реклама

Президент запропонував реформувати дипломатичну службу.

Мета реформи - привести дипслужбу у відповідність до сучасних європейських і світових стандартів, підвищення престижності і залучення нового кадрового потенціалу, а також - уніфікація з положеннями Закону «Про державну службу».

Будуть встановлені нові правові й організаційні засади функціонування дипломатичної служби як державної служби особливого характеру, яка полягає в професійній діяльності посадових осіб дипломатичної служби, пов'язаній із реалізацією зовнішньої політики України, захистом її національних інтересів у сфері міжнародних відносин, а також прав та інтересів громадян і юридичних осіб України за кордоном.

Визначається правовий статус таких осіб, особливості діяльності органів дипломатичної служби, порядок вступу на дипслужбу, її проходження і припинення. Ротація закріплюється як обов'язкова умова проходження дипломатичної служби. Вирішується питання щодо оплати праці, соціальних гарантій працівників.

Відповідний законопроект «Про дипломатичну службу» Президент вніс на розгляд Верховної Ради як невідкладний. Текст законопроекту поки що не оприлюднений.

Очікується, що прийняття проекту сприятиме комплексній модернізації дипслужби і забезпечить єдність підходів в правовому регулюванні особливостей дипломатичної служби як складової державної служби.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини