Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСП повинен додатково перевірити 7 кандидатів до Верховного Суду

3 жовтня 2017, 12:47
696
0
Автор:
Реклама

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк пояснив, що рада відклав розгляд матеріалів по 7 кандидатам до Верховного Суду у зв'язку з:

- нерозглянутими дисциплінарними провадженнями (відносно діючих суддів - кандидатів на посаді суддів Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Симоненко Валентини Миколаївни, Ступак Ольги В'ячеславівни, Погрибного Сергія Олексійовича, а також кандидата на посаду судді Касаційного адміністративного суду Мацедонской Вікторії Едуардівни);

- з наявністю дисциплінарних скаргщо вимагають перевірки до вирішення питання призначення відносно кандидата на посаду судді Касаційного цивільного суду Коротуна Вадима Михайловича і кандидата на посаду судді Касаційного адміністративного суду Стрілець Тетяни Геннадіївни.

- у зв'язку зі вступом від Ради адвокатів Києва і кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури міста Києва напередодні голосування звернень відносно Яновской Олександри Григорівни (кандидата до Касаційного карного суду). Звернення вимагають додаткового вивчення, оскільки викладені факти не були предметом розгляду Громадської ради доброчесності і Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Нагадаємо, ВСП направив Президентові уявлення про призначення 111 суддів Верховного Суду. Двом кандидатам було відмовлено: Матюхину Володимиру Івановичу - у зв'язку з постановою визначень і наказів під час перебування на окупованій території; Франтовской Тетяні Іванівні - у зв'язку з прихованням інформації про винесення ухвали, яким були порушена Конвенція, і інформацію про прибутки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини