Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Через перевірку НАЗК сьогодні омбудсмана не оберуть

6 червня 2017, 10:25
568
0
Автор:
Реклама

Голова Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні Погоджувальної ради повідомив, що питання про обрання Уповноваженого з прав людини сьогодні не розглядатиметься.

За його словами, «планувалося, що робота розпочнеться з обрання Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, але виникли перешкоди для розгляду цього питання. Зокрема, - сказав він, - під час здійснення спеціальної перевірки НАЗК звернувся з проханням дати більше часу для проведення перевірки усіх кандидатів, і ми, згідно із законом, не можемо розпочати конкурс і маємо дочекатися остаточних результатів спецперевірки».

Нагадаємо: 28 квітня завершився строк перебування на посаді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської. Парламент обирає Уповноваженого на 5 років.

На посаду претендують: Людмила Денісова (її висунув «Народний фронт»), Сергій Алєксєєв (від «БПП»), Андрій Мамалига (від Радикальної партії). Їх кандидатури затверджені Комітетом ВР з прав людини.

Правозахисні організації звернулися до спікера із пропозицією ініціювати конкурсний відбір кандидатів на посаду Уповноваженого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини