Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За неправильну парковку штрафуватимуть

20 березня 2017, 12:47
1777
1
Автор:
Реклама

Народні депутати пропонують змінити порядок притягнення до адміністративної відповідальності за неправильну парковку. Штраф складатиме двадцятикратний розмір вартості однієї години використання платної парковки.

Розглядати справи про адміністративні порушення будуть виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад, а притягати до відповідальності зможуть не лише власників авто, але і тих, хто ввіз транспортний засіб на територію України (для автомобілів, які не мають української реєстрації).

Крім того, з'являться інспектори по парковці, які зможуть тимчасово затримувати транспортний засіб шляхом евакуації його на штрафплощадку. Такі заходи вживатимуться у разі порушень правил зупинки і стоянки автомобіля в населених пунктах, безпідставної парковки на пільговому місці, а також у разі розміщення автомобіля із створенням істотної перешкоди дорожньому руху (у тунелях, на мостах, залізничних переїздах і так далі).

Також передбачено особливий порядок розгляду справ про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху і парковки, зафіксованих в режимі фото-, відеозапису, який відрізняється від автоматичної фіксації правопорушень. Фіксація в режимі фото- чи відеозаписи здійснюватиметься безпосередньо співробітником Нацполіції, який буде зобов'язаний залишати постанову або повідомлення про притягнення до відповідальності на лобовому склі автомобіля порушника. Притягати у такому разі до відповідальності будуть власника автомобіля.

Законопроект № 5364 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно реформування сфери парковки транспортних засобів" рекомендований Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності до прийняття за основу.

Члени Комітету підтримали проект, відмітивши, що його прийняття сприятиме розвитку системи парковки в Україні, а також зменшенню навантаження на вулично-дорожню мережу населених пунктів.

Свої зауваження надало Головне науково-експертне управління ВР, відмітивши, що деякі норми законопроекту суперечать Конституції України і Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Крім того, недостатньо врегульовано питання порядку розрахунку штрафів за неправильну парковку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини