Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Керівники і головні інженери повинні щодня відвідувати шахти

17 березня 2017, 14:01
1000
0
Автор:
Реклама

На вуглевидобувних підприємствах встановлений режим посиленого контролю за безпечним веденням гірських робіт і дотриманням норм безпеки стосовно ведення гірських робіт.

Для цього керівники підприємств повинні забезпечити контроль за дотриманням режиму вентиляції, належного технічного стану електроустаткування, електричних мереж, належного стану експлуатації стаціонарних установок і устаткування технологічних комплексів, технологічних паспортів ведення гірських робіт, проектів протипожежного захисту підприємств, а також норм охорони праці гірників.

Керівники підприємств, їх заступники і головні інженери зобов'язані особисто кожну добу відвідувати підземні ділянки і вироблення відособлених підрозділів і самостійних шахт.

У разі виявлення під час перевірки порушень, загрозливих життю і здоров'ю співробітників, гірські роботи мають бути зупинені. На ділянках, не забезпечених необхідною кількістю повітря, ведення гірських робіт не допускається.

Режим посиленого контролю на вуглевидобувних підприємствах продовжиться до 19 березня. За результатами проведених перевірок, режим посиленого контролю може бути продовжений рішенням комісії з питань охорони праці.

Відповідні вказівки викладені в наказі Міністерства енергетики і вугільної промисловості від 3 березня 2017 роки № 172.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини