Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сімейні лікарі працюватимуть за міжнародними стандартами

9 березня 2017, 15:23
1456
0
Автор:
Реклама

Сімейні лікарі в Україні використовуватимуть в роботі Міжнародну класифікацію первинної медичної допомоги (ІСРС - 2), розроблену Всесвітньою організацією сімейних лікарів (WONCA). На сьогодні класифікацію використовують в роботі близько 250 тисяч сімейних лікарів з 40 країн світу.

ICPC - 2 - система, що дозволяє класифікувати не лише хвороби, але і їх симптоми при кодуванні звернення хворого до доктора, навіть якщо спочатку точний діагноз встановити не можна.

Система ICPC - 2 розроблена для електронного ведення медичних записів і спрямована на спрощення отримання статистичних відомостей про надані пацієнтові медичні послуги.

Міністерство охорони здоров'я розробляє нормативно-правову базу для використання системи ICPC - 2 в роботі сімейних лікарів, а також продумує програмне забезпечення, яке повинне значно спростити ведення медичних записів про пацієнта.

Угода між Україною і Всесвітньою організацією сімейних лікарів про ліцензійне використання ІСРС - 2 в загальній медичній практиці було підписано на початку 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини