Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підвищені вимоги до капіталу ломбарду

3 лютого 2017, 10:15
1197
0
Автор:
Реклама

Підвищені вимоги до суми капіталу - ломбард повинен мати власний капітал в розмірі не менше 500 тыс грн. (замість 200 тис. грн.), а у разі наявності у ломбарду відособлених підрозділів - не менше 1 млн грн.

При здійсненні діяльності за поданням фінансових кредитів ломбарду забороняється залучати кошти фізосіб, за винятком засобів, отриманих на поворотній основі від фізосіб - учасників ломбарду.

Заборонено розміщення приміщення ломбарду в малих архітектурних формах, тимчасових або некапітальних спорудах.

Також заборонено використовувати найменування, тотожні існуючим найменуванням ломбардів, як повні, так і скорочені, і зареєстровані торгові марки інших ломбардів за відсутності на це законних підстав, а також похідні від найменувань, торгових марок, якщо таке використання вводить в оману споживачів фінансових послуг і інших осіб.

Крім того, дані облікової і реєстраційної систем ломбарду на будь-яку дату повинні відповідати даним бухгалтерського обліку.

Ломбард зобов'язаний формувати резервний фонд статтею 14 Закону "Про господарські суспільства" і формувати резерв відповідно до вимог міжнародних стандартів фінансової звітності з обліком Податкового кодексу.

Зміни в Положення про порядок надання фінансових послуг ломбардами внесені розпорядженням Нацкомфинуслуг від 15 грудня 2016 року № 3120.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини