Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимоги до кризових центрів АЕС оновлені

18 січня 2017, 10:17
1250
0
Реклама

Вимоги до внутрішнього і зовнішнього кризовим центрам АЕС викладені в новій редакції з метою гармонізації українського законодавства із законодавством ЄС, референтними рівнями безпеки Західноєвропейської асоціації ядерних регуляторів (WENRA) і рекомендаціями МАГАТЕ.

Документом встановлюються вимоги до функцій, режимів експлуатації, місць розташування, термінів активізації, оснащення, систем зв'язку і передачі даних, реєстрації, зберігання і захисту інформації, надійності систем і устаткування кризових центрів АЕС.

Кризовий центр АЕС - це об'єкт інфраструктури, який призначений для управління реагуванням на ядерні і радіаційні аварії, інші чрезвычаные ситуації на майданчику АЕС і в межах її санітарно-захисної зони.

Вимоги являються обов'язковими для експлуатуючих організацій (операторів) АЕС на усіх етапах життєвого циклу ядерних установок до повного видалення ядерного палива з майданчика АЕС.

Внутрішній КЦ АЕС є основним, розміщується на майданчику АЕС, а зовнішній КЦ АЕС створюється як резервний, може розміщуватися в АЕС або за її межами.

Терміни і об'єми робіт з приведення у відповідність з цими Вимогами кризових центрів АЕС встановлює і обгрунтовує експлуатуюча організація за узгодженням з Державною інспекцією ядерного регулювання України.

Вимоги оновлені наказом Державної інспекції ядерного регулювання України від 9 грудня 2016 року № 201.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини