Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відносно імпорту російських добрив вживуть антидемпінгові заходи

28 грудня 2016, 10:24
887
0
Реклама

Результати антидемпінгового розслідування Мінекономрозвитку відносно імпорту в Україну деяких видів азотних добрив походженням з Російської Федерації свідчать про наявність факту демпінгу. Імпорт російських добрив в Україну за демпінговими цінами завдає збитку вітчизняним виробникам хімічних добрив і несе загрозу продовольчої безпеки України.

Враховуючи те, що Російська Федерація є основним постачальником добрив в Україні (80-90% від загального об'єму), імпорт добрив за демпінговими цінами ставить українських аграріїв в небезпечну залежність від їх постачань в майбутньому. Непередбачене припинення постачань російських добрив в односторонньому порядку може стати ще одним інструментом агресії Російської Федерації проти України в торговій сфері, відмічають в Мінекономрозвитку.

Основними споживачами російських добрив є сільгоспвиробники, тому в цілях забезпечення продовольчої безпеки МКМТ вважає необхідним вжити заходи по диверсифікації постачань добрив в Україні (з Китаю, країн Близького Сходу, США і інших).

Найближчим часом уряд направить на розгляд ВР законопроект про заходи по диверсифікації постачань добрив шляхом зниження ставок ввізного мита на найбільш затребувані види добрив (нітрат амонія, карбамід, КАС).

До прийняття Верховною Радою законопроекту пропонується тимчасово відстрочити введення антидемпінгових заходів відносно імпорту добрив з РФ щоб уникнути можливих негативних наслідків для аграрного комплексу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини